NYHETSBREV Nr 3 / 2017 FRÅN


Följ oss på Facebook

I detta nyhetsbrev finns nyheter och information om Tolvanloppet 2017
Anmälan och mer information finns på Tolvanloppets hemsida, www.tolvanloppet.nu.
Bromma IF


Spring Tolvanloppet 20 maj 2017 – anmäl dig här.

Ordinarie anmälningstid går ut 12 maj kl. 24:00. I mån av plats och mot högre avgift kan efteranmälan därefter göras fram till en timme före start.


Information om avgifter finns under "Klasser" i menyn till vänster på www.tolvanloppet.nu


En bild som fångar stämningen under tävlingen. Tolvanloppet 2011. Foto : Roger Turesson, Bromma IF.

OBS – begränsat platsantal i barnklasserna

Starten för barnloppen går på Ålstensgatans nedre del där utrymmet är begränsat. För att undvika trängsel och missöden i starten tar vi emot högst 80 anmälningar i klasserna för barn t.o.m. 9 års ålder. Vänta inte för länge med att göra din anmälan!
Detta gäller INTE SkolEliten (10–13 åringar) där löparna springer en helt annan bana.

Anmälan

Föranmälan görs på hemsidan www.tolvanloppet.nu t.o.m. 12/5 kl. 24:00.

Efteranmälan mot högre avgift:
efteranmälan via internet görs på hemsidan från 13/5 kl.12:00 till tävlingsdagen kl. 10:00, dock senast 1 timme före start.
på tävlingskansliet (betala kontant eller med Swish) de tider som anges nedan, dock senast 1 timme före start. Medtag gärna en färdigifylld efteranmälningsblankett. Blanketten finns på hemsidan fr.o.m. 13/5. Fyll i blanketten i datorn, skriv ut och ta med.

Utskick av startbevis och tävlingsinformation

Startbevis i Pdf–format skickas tillsammans med tävlingsinformation till den mailadress som angivits vid anmälan. Ta med och visa upp startbevis när du hämtar ut din nummerlapp – antingen som utskrift på papper eller i elektronisk form i din mobiltelefon.
Vid föranmälan (senast 12 maj) skickas startbevis ut under perioden 10-13 maj.
Vid efteranmälan via hemsidan (13–20 maj) skickas startbevis ut omedelbart.

Tävlingskansliets öppettider

Tävlingskansliet är öppet för efteranmälan och hämtning av nummerlappar:
söndag 14/5 16:00–19:00 och torsdag 18/5 18:00–20:00 i Bromma IF:s klubblokal på Stora Mossens IP
fredag 19/5 kl.18:00–21:00 och tävlingsdagen från kl. 08:00 i Ålstensskolan
Nummerlappar hämtas senast 30 min före respektive start – tänk på att det tar 10–15 minuter att gå från kansliet till barnloppens start på Ålstensgatans nedre del.

För barnklasserna (t.o.m. 15 år) delas T-shirt ut vid hämtning av nummerlapp.

NYTT FÖR I ÅR: på fredagen finns kansliet alltså på Ålstensskolan (inte på Stora Mossens IP).

"Vad har jag för starttid?" – "Läs på din nummerlapp!"

För att underlätta för deltagarna införs i år att klass, distans och starttid är tryckt på nummerlappen.
Löpare som är anmälda före 1 maj har även sitt namn tryckt på nummerlappen.

Vill du delta i Tolvanloppet utan tidtagning?

2016 infördes de nya klasserna: Tolvanloppet (12 km) utan tidtagning och HalvTolvan (6 km) utan tidtagning. Njut av loppet i din egen takt utan att stressas av tidtagning!

Detaljerad tävlingsinformation finns på hemsidan

Tävlingsinformation har nu publicerats på tävlingens hemsida, www.tolvanloppet.nu. Den nås via menyn till vänster. Tävlingsinformationen skickas också ut via e–post tillsammans med startbevisen.

FÖRÄLDRAR – tänk på att sprida glädje – inte tävlingshets!

Tolvanloppets barnlopp handlar om löparglädje – inte om att hetsa barnen att komma först i mål! I loppen för barn t.o.m.9 år finns ingen tidtagning och inga placeringslistor – här är alla lika mycket vinnare. Det är lätt att ryckas med – men låt inte din egen tävlingsinstinkt förstöra ditt barns glädje.

Se bansträckningen på YouTube

Du kan nu följa bansträckningen för 12–kilometersloppet på YouTube – på mindre än 3 minuter! Men det bör nog påpekas att inspelningen inte riktigt gör loppets älskade backar full rättvisa.

Var funktionär på Tolvanloppet

Det finns många sätt att uppleva Tolvanloppet – som deltagare, som förälder till löpande barn, som åskådare eller som funktionär. Det behövs många funktionärer i ett arrangemang av Tolvanloppets storlek – och det är väldigt roligt att vara funktionär. Om du inte ska springa själv är du varmt välkommen att vara funktionär, ingen erfarenhet krävs. Länk till funktionärsanmälan för Tolvanloppet

Tolvanloppet Inleder samarbete med Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Tolvanloppet och Mälaröarnas Alpina Skidklubb, MASK, ingår nu ett samarbete för att gemensamt kunna erbjuda familjer boende i Bromma och på Ekerö en möjlighet att träna året runt.
Redan i årets Tolvanlopp den 20 maj kommer MASK medlemmar att delta och efter det startar flera gemensamma aktiviteter. Dessa ska i stor utsträckning vända sig till hela familjen. Stor fokus kommer också ligga på möjligheten att träna utomhus och till en låg kostnad.

Läs pressmeddelandet
härMartin Axelhed (MASK) samt Kattis Svensson och Jan Björnum (Tolvanloppet)

"Vi vill tillsammans skapa en bättre livskvalité för familjer i Bromma och på Ekerö. Vi tror att vi kan hjälpa till att öka motivationen för ett aktivt idrottsliv året runt och hoppas att så många som möjligt vill var med." – Martin Axelhed, Ordförande MASK och Jan Björnum, Tävlingsgeneral Tolvanloppet
Mälaröarnas Alpina Skidklubb MASK har varit verksamt sedan 1972 och är en av de mest aktiva alpina skidklubbarna i Stockholm med alpin skidträning från åldrarna 6–18 år, samt Youngride/Freeride sektioner och Akademiträning för vuxna. Läs med om MASK på www.maskalpin.se

Bromma IF:s Friidrottsskola – nu även med digitalt skapande

Sedan många år anordnar Bromma IF under sommarlovet en populär friidrottsskola på Stora Mossens IP, Ängby IP, Kristinebergs IP och Spånga IP. Den traditionella friidrottsskolan för barn och ungdomar i åldern 6-15 år arrangeras i sommar på motsvarande sätt som tidigare, flera veckor är redan fulltecknade!

Mer information och anmälan.


I år har även en nyhet införts, daglägret "En vecka med friidrott och digitalt skapande", som är ett unikt samarbete mellan Bromma IF och den ideella föreningen Hello World! Under daglägret på Stockholms Stadion kombineras friidrottsträning med digitalt skapande där deltagarna får en både rolig och lärorik upplevelse. Lägret leds av ledare från Bromma IF och Hello World! och vänder sig till barn i åldrarna 7–13 år.

"En vecka med friidrott och digitalt skapande" arrangeras veckorna 25,26 och 27.

Mer information och anmälan.

Stöd till Bromma IF:s ungdomsverksamhet

Tolvanloppet arrangeras av Bromma IF. Bromma Idrottsförening grundades 1952 och är en friidrottsförening som idag framförallt har en stor ungdomsverksamhet. Tolvanloppet är en viktig inkomstkälla för ungdomsverksamheten. Föreningen anordnar varje sommar en mycket uppskattad friidrottsskola där 100–tals barn har kul och provar på friidrottens grenar.
Frågor?

Undrar du över något är du mycket välkommen att kontakta Bromma IF:s kansli.
Kansliet är öppet kl. 8–12 måndag–fredag, onsdagar även 15–19.
Telefon: 08–26 77 72, e–post: post[a]brommaif.org.


Tolvanloppskommittén
Bromma IF


Samarbetspartners – läs mer på vår partnersida
Huvudpartners


Mellanpartners

Övriga partners